Ainesosat
4 dl | vehnäjauhoja |
200 g | voita |
3 rkl | vettä |
1/2 tl | suolaa |
300 g | saltimboccaa |
150 g | karamellisoitua sipulia |
6 oksaa | salviaa |
2 kpl | valkosipulinkynsiä |
200 g | yrttituorejuustoa |
2 dl | kermaa |
3 kpl | kananmunia |
150 g | mozzarellaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 kpl | jäävuorisalaatti |
Ohje:
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Nypi pehmeä voi jauhojen ja suola joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vara vaivaamatta liikaa. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.
Laita pohja jääkaappiin noin 15-20 minuutiksi, kunnes rasva taikinassa kovettuu. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa saltimbocca ohuiksi suikaleiksi ja hienonna joukkoon tuoretta salviaa. Hienonna valkosipulinkynnet ja freesaa ne pienessä määrässä rypsiöljyä.
Lämmitä uuni 170 asteiseksi ja kuori sipulit. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja pyöräytä pienessä määrässä rypsiöljyä. Levitä sipulit uunipellille ja kypsennä niitä, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, karamellisoituneita ja kypsiä.
Lisää pannulle karamellisoidut sipulit ja yhdistä ne lihan ja salvian joukkoon.
Levitä massa puolikypsälle piirakkapohjalle tasaisesti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja kerma. Lisää seokseen mozzarellaa revittynä sekä mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan ja kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia.
Salaatinkastike
250 g keltasipulia
5 dl rypsiöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
75 g sokeria
10 g suolaa
mustapippuria
Yhdistä tämän jälkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Anna vinegretin jäähtyä ja lisää suolaa tarvittaessa. Pese salaatti ja pyöräytä se vinegretin kanssa.