Ainesosat

4 kpl Vaasan French dogia
1 1/2 dl majoneesiin tehtyä tsatsikia
200 g fetaa
2 dl oliiveja
2 rkl pikkukapriksia
Souvlaki-vartaat:
600 g possun sisäfilettä, broilerin rintafilettä tai karitsan ulkofilettä
1 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua rosmariinia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
Pikkelöity punasipuli:
1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä

Ohje:

Valmista 1 annos souvlaki-vartaita ja pikkelöity punasipulia (ohjeet alla).

Halkaise French dogit ja paahda ne grillissä tai paistinpannulla.

Nosta leiville majoneesitsatsikia, murusteltua fetaa, oliiveja ja pikkukapriksia. Viimeistele pikkelöydyllä punasipulilla, tomaateilla, oreganolla ja kevätsipulilla.

 

Souvlaki-vartaat:

4 annosta 30 min + 8 t

Kuutioi liha tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulit ja muut aineet. laita joukkoon lihat. Marinoi jääkaapissa vähintään 8 t.

Tikuta lihat varrastikkuihin. Paista grillissä tai 225-asteisessa uunissa, kunnes possu tai broileri on kypsää. Karitsa kannattaa jättää mediumiksi.

Vinkki: Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia ennen paistamista, niin ne eivät syty niin helposti.

 

Pikapikkelöity punasipuli:

4 annosta 5 min + 20 min

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja lisää muut aineet, sekoita. Anna marinoitua 20 minuuttia.


Vaasan Street Food FRENCH DOG hodari nakkikololla

Kesän grillaukseen uudenlainen, rakenteeltaan patonkimaisempi hot dog sämpylä, jossa on valmiiksi kolo nakille.

Lämmitä French dog-sämpylät sämpyläpaahtimessa, parilalla tai grillissä kokonaisena tai halkaistuna ja kokoa väliin kesän parhaat maut.

Tutustu