Ainesosat
4 kpl | Vaasan French dogia |
1 1/2 dl | majoneesiin tehtyä tsatsikia |
200 g | fetaa |
2 dl | oliiveja |
2 rkl | pikkukapriksia |
Souvlaki-vartaat: | |
600 g | possun sisäfilettä, broilerin rintafilettä tai karitsan ulkofilettä |
1 dl | oliiviöljyä |
4 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | hienonnettua rosmariinia |
2 tl | juoksevaa hunajaa |
2 tl | kuivattua oreganoa |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria myllystä |
kirsikkatomaatteja | |
kevätsipulia | |
Pikkelöity punasipuli: | |
1 | punasipuli |
2 rkl | punaviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
1/4 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria myllystä |
Ohje:
Valmista 1 annos souvlaki-vartaita ja pikkelöity punasipulia (ohjeet alla).
Halkaise French dogit ja paahda ne grillissä tai paistinpannulla.
Nosta leiville majoneesitsatsikia, murusteltua fetaa, oliiveja ja pikkukapriksia. Viimeistele pikkelöydyllä punasipulilla, tomaateilla, oreganolla ja kevätsipulilla.
Souvlaki-vartaat:
4 annosta 30 min + 8 t
Kuutioi liha tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulit ja muut aineet. laita joukkoon lihat. Marinoi jääkaapissa vähintään 8 t.
Tikuta lihat varrastikkuihin. Paista grillissä tai 225-asteisessa uunissa, kunnes possu tai broileri on kypsää. Karitsa kannattaa jättää mediumiksi.
Vinkki: Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia ennen paistamista, niin ne eivät syty niin helposti.
Pikapikkelöity punasipuli:
4 annosta 5 min + 20 min
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja lisää muut aineet, sekoita. Anna marinoitua 20 minuuttia.
Vaasan Street Food FRENCH DOG hodari nakkikololla
Kesän grillaukseen uudenlainen, rakenteeltaan patonkimaisempi hot dog sämpylä, jossa on valmiiksi kolo nakille.
Lämmitä French dog-sämpylät sämpyläpaahtimessa, parilalla tai grillissä kokonaisena tai halkaistuna ja kokoa väliin kesän parhaat maut.
Tutustu