Hodaribaari

Kahden täytteen hodaribaarilla ruokit isommankin joukon koulun päättymistä juhlivia nuoria. Nakit saavat seurakseen raikkaan keväiset täytteet.

Ainesosat

Nakkihodarit
n. 10 annosta
1 ps Mini Hot Dog sämpylöitä
Nektariinisalsa
2 nektariinia
2 tomaattia
6 mansikkaa
1 kevätsipuli
½ dl makeaa chilikastiketta
10 mintunlehteä
Lisäksi
10 nakkia
4 avokadoa viipaloituna
1 tlk majoneesia
2 dl paahdettua sipulia
2 dl juustoraastetta
Katkarapuhodarit noin 10 annosta
1 ps Vaasan Mini Hot Dog sämpylöitä
3 ps (à 180 g) katkarapuja
2 dl majoneesia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
1 dl hienonnettuja yrttejä
2 sitruunaa lohkoina

Ohje:

Aloita valmistamalla nektariinisalsa. Kuutioi nektariinien hedelmäliha pieniksi paloiksi. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit.

Lohko mansikat ja hienonna kevätsipuli. Sekoita nektariinit, tomaatit, mansikat, kevätsipulit ja makea chilikastike keskenään.

Lisää hienonnetut mintunlehdet. Anna tekeytyä muiden valmisteluiden ajan.

Höyrytä nakit kuumiksi vähässä vedessä kattilassa. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Viipaloi hedelmälihat.

Paahda sämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi. Nosta tarjolle nakit, salsa, avokadoviipaleet, majoneesi, paahdettu sipuli ja juustoraaste, niin ruokailijat voivat koota hodarinsa itse.

Katkaraputahna

Valmista ensin katkaraputahna. Valuta sulaneet katkaravut hyvin. Sekoita rapuihin majoneesi, mausteet, sitruunanmehu ja puolet hienonnetuista yrteistä.

Paahda sämpylöiden leikkauspinnat. Nosta sämpylöiden lisäksi tarjolle katkaraputahna, loput hienonnetut yrtit ja sitruunanlohkoja.