Viikonlopun brunssi

Herkullinen viikonlopun brunssi tarjoaa sopivasti suolaisia ja makeita makukomboja. Paahtoleivän, tuorejuuston, lohen ja avokadon liitto on täydellinen suolainen brunssiherkku! Ja jos haluat leivästä vielä ruokaisamman, niin taiteile päälle uppomuna tai viipaloi keitettyä kananmunaa. French toastit ovat amerikkalainen vastine köyhille ritareille ja ne tuovat pöytään ihanaa makeutta.

 

Reseptillä valmistat 2 annosta kutakin leipää.

Arviosi

Herkullinen viikonlopun brunssi tarjoaa sopivasti suolaisia ja makeita makukomboja. Paahtoleivän, tuorejuuston, lohen ja avokadon liitto on täydellinen suolainen brunssiherkku! Ja jos haluat leivästä vielä ruokaisamman, niin taiteile päälle uppomuna tai viipaloi keitettyä kananmunaa. French toastit ovat amerikkalainen vastine köyhille ritareille ja ne tuovat pöytään ihanaa makeutta.

 

Reseptillä valmistat 2 annosta kutakin leipää.

Ainesosat

    Lohi-avokadoleipä

    • 1 viipale Vaasan Isopaahto-paahtoleipää
    • 1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 tl hienonnettua ruohosipulia
    • 1 tl raastettua sitruunankuorta
    • 1/2 avokado
    • 2 tl sitruunamehua
    • Suolaa & mustapippuria myllystä
    • 2 pientä viipaletta kylmäsavu - tai graavilohta
    • Syötäviä kukkia, yrttejä

    Kardemummainen french toast

    • 2 viipaletta Vaasan Isopaahto-paahtoleipää
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl maitoa
    • 1 muna
    • 1/2 tl kardemummaa
    • 1/2 tl vaniljasokeria
    • 2 rkl sokeria
    • 4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
    • Koristeluun: marjoja, syötäviä kukkia
    • Paistamiseen: voita

    Mansikkainen french toast

    • 4 viipaletta Vaasan Isopaahto-paahtoleipää
    • 4 rkl maustamaton tuorejuustoa
    • 8 mansikkaa
    • 1/4 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 dl (täys)maitoa
    • 2 munaa
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl vaniljasokeria
    • 3/4 dl sokeria
    • Paistamiseen: voita
    Lohi-avokadoleipä
    Kardemummainen french toast
    Mansikkainen french toast-kerrosleipä