Vihreä kuhakeitto ja avokadobruschetta

Kesän voi julistaa alkaneeksi, kun kalakeittolautasella on vihreitä kasviksia ja keiton kanssa tarjottava leipä päällystetään vihreällä voilla, eli murskatulla avokadolla. Keittoon voi laittaa mitä vain vihreitä kasviksia. Jos löydät metsäretkeltä pieniä, nuoria maitohorsmanversoja, myös niitä voi heittää keittoon.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Kesän voi julistaa alkaneeksi, kun kalakeittolautasella on vihreitä kasviksia ja keiton kanssa tarjottava leipä päällystetään vihreällä voilla, eli murskatulla avokadolla. Keittoon voi laittaa mitä vain vihreitä kasviksia. Jos löydät metsäretkeltä pieniä, nuoria maitohorsmanversoja, myös niitä voi heittää keittoon.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Ainesosat

  • 1 l vihreitä, pilkottuja kasviksia, esimerkiksi parsaa, fenkolia, parsakaalia ja pinaattia
  • 1 l kalalientä (1 l vettä + 2 kalaliemikuutiota)
  • 500 g kuhafileetä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

Bruschetta

  • 4 viipaletta Vaasan Mums -leipää
  • 1 avokado
  • 1/2 limetin mehu
  • 1–2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 100 g kotijuustoa
  • 12 kirsikkatomaattia
Ohje:
Avokadobruschetta