Vegaaninen voileipäkakku

Valmistusaika

45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Annosmäärä

10

Vegaaninen voileipäkakku hurmaa vihreällä hummuksella, joka tuo makua ja väriä täytteeseen. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Voileipäkakun koristeluun voit käyttää kauden kasviksia ja yrttejä.

Valmistusaika

45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Annosmäärä

10

Vegaaninen voileipäkakku hurmaa vihreällä hummuksella, joka tuo makua ja väriä täytteeseen. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Voileipäkakun koristeluun voit käyttää kauden kasviksia ja yrttejä.

Ainesosat

  • 16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää

Hummus

  • 2 prk (à 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ravintohiivaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 0,5–1 tl suolaa

Kostutus

  • 2 dl kaurajuomaa

Kuorrutus

  • 200 g vegaanista tuorejuustoa
  • Tilkka kaurajuomaa tai vettä

Koristelu

  • Herneenversoja
  • Parsaa
  • Kevätsipulia
  • Syötäviä kukkia
Ohje
Hummus
Voileipäkakun kokoaminen
Kuorrutus ja koristelu