Vegaaninen voileipäkakku

Valmistusaika

45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Annosmäärä

10

Vegaaninen voileipäkakku hurmaa vihreällä hummuksella, joka tuo makua ja väriä täytteeseen. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Voileipäkakun koristeluun voit käyttää kauden kasviksia ja yrttejä.

Arviosi

Valmistusaika

45 min + 6–8 h kakun tekeytyminen

Annosmäärä

10

Vegaaninen voileipäkakku hurmaa vihreällä hummuksella, joka tuo makua ja väriä täytteeseen. Kakku kääritään kääretortun muotoon ja hunnutetaan herkullisella kuorrutteella. Voileipäkakun koristeluun voit käyttää kauden kasviksia ja yrttejä.

Ainesosat

    Hummus

    • 2 prk (à 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
    • 1 ruukku basilikaa
    • 1 ruukku lehtipersiljaa
    • 2 kevätsipulin vartta
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 dl ravintohiivaa
    • 1 sitruunan mehu
    • 4 rkl oliiviöljyä
    • 0,5–1 tl suolaa

    Kostutus

    • 2 dl kaurajuomaa

    Kuorrutus

    • 200 g vegaanista tuorejuustoa
    • Tilkka kaurajuomaa tai vettä

    Koristelu

    • Herneenversoja
    • Parsaa
    • Kevätsipulia
    • Syötäviä kukkia
    Ohje
    Hummus
    Voileipäkakun kokoaminen
    Kuorrutus ja koristelu