Ranskalainen maalaissalaatti

Ranskalainen maalaissalaatti on klassikko, joka yhdistää rustiikkisen maun ja ruokaisan rakenteen. Tässä versiossa rapeaksi paahdettu Vaasan Isopaahto-leipä tuo salaattiin täyteläisyyttä, kun taas broilerinfileet, pekoni ja parmesaanilastut tekevät siitä täyttävän aterian. Tämä maalaissalaatti on täydellinen valinta, kun kaipaat makumatkaa Ranskan maaseudulle.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Arviosi

Ranskalainen maalaissalaatti on klassikko, joka yhdistää rustiikkisen maun ja ruokaisan rakenteen. Tässä versiossa rapeaksi paahdettu Vaasan Isopaahto-leipä tuo salaattiin täyteläisyyttä, kun taas broilerinfileet, pekoni ja parmesaanilastut tekevät siitä täyttävän aterian. Tämä maalaissalaatti on täydellinen valinta, kun kaipaat makumatkaa Ranskan maaseudulle.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Ainesosat

    • 4 viipaletta Vaasan Isopaahtoa
    • 4 kpl broilerin fileeleikkeleitä tai minuuttipihvejä
    • 4 rkl tuorejuustoa makusi mukaan (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • suolaa, mustapippuria myllystä

    Salaatti

    • 8 dl sekasalaattia, esim. rucolaa, punasalaattia ja romainea
    • 250 g kirsikkatomaatteja
    • 2 keitettyä kananmunaa
    • 2 dl parmesaania viipaleina
    • 4 siivua pekonia

    Kastike

    • 4 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl punaviinietikkaa
    • 1 tl juoksevaa hunajaa
    • 1 tl Dijon-sinappia
    • suolaa ja mustapippuria
    Ohje: