Ranskalainen maalaissalaatti

Ranskalainen maalaissalaatti on klassikko, joka yhdistää rustiikkisen maun ja ruokaisan rakenteen. Tässä versiossa rapeaksi paahdettu Vaasan Isopaahto-leipä tuo salaattiin täyteläisyyttä, kun taas broilerinfileet, pekoni ja parmesaanilastut tekevät siitä täyttävän aterian. Tämä maalaissalaatti on täydellinen valinta, kun kaipaat makumatkaa Ranskan maaseudulle.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Ranskalainen maalaissalaatti on klassikko, joka yhdistää rustiikkisen maun ja ruokaisan rakenteen. Tässä versiossa rapeaksi paahdettu Vaasan Isopaahto-leipä tuo salaattiin täyteläisyyttä, kun taas broilerinfileet, pekoni ja parmesaanilastut tekevät siitä täyttävän aterian. Tämä maalaissalaatti on täydellinen valinta, kun kaipaat makumatkaa Ranskan maaseudulle.

 

Reseptillä valmistat 4 annosta.

Ainesosat

  • 4 viipaletta Vaasan Isopaahtoa
  • 4 kpl broilerin fileeleikkeleitä tai minuuttipihvejä
  • 4 rkl tuorejuustoa makusi mukaan (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Salaatti

  • 8 dl sekasalaattia, esim. rucolaa, punasalaattia ja romainea
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 dl parmesaania viipaleina
  • 4 siivua pekonia

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
Ohje: