Briejuustodippi ja leipätikut

Valmistusaika

35 min

Annosmäärä

4-6

Tee ulkoilupäivän päätteeksi lämmin ja lohdullinen herkku: leipätikut ja briejuustodippi. Brie uunissa hunajan ja yrttien kera muuttuu samettiseksi juustodipiksi, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Dippaile uunissa rapeiksi paahdettuja leipätikkuja, jotka sopivat täydellisesti tämän pehmeän brie-juuston makupariksi. Tämä helppo yhdistelmä toimii loistavasti myös illanistujaisissa – rennon tyylikäs tarjoilu, joka katoaa lautaselta alta aikayksikön.

Arviosi

Valmistusaika

35 min

Annosmäärä

4-6

Tee ulkoilupäivän päätteeksi lämmin ja lohdullinen herkku: leipätikut ja briejuustodippi. Brie uunissa hunajan ja yrttien kera muuttuu samettiseksi juustodipiksi, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Dippaile uunissa rapeiksi paahdettuja leipätikkuja, jotka sopivat täydellisesti tämän pehmeän brie-juuston makupariksi. Tämä helppo yhdistelmä toimii loistavasti myös illanistujaisissa – rennon tyylikäs tarjoilu, joka katoaa lautaselta alta aikayksikön.

Ainesosat

Paahtoleipätikut

Valkosipuli-ruistikut

  • 1 pkt (320 g) Vaasan Ruispaloja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Briejuustodippi

  • 1 (500 g) Briejuustokiekko puukuoressa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 2 rkl hienonnettua timjamia

Lisäksi

  • 250 g tummia viinirypäleitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tummaa balsamicosiirappia
Ohje