Kuinka leivotaan Suomen paras ruisleipä? Sano sinä.

30.5.2018

Aah! Mikä on tuo tummanpuhuva tuoksu, joka vie lapsuuteen, saa vatsan kurnimaan ja täyttää sydämen lämmöllä? Se on vastapaistettu ruisleipä. Kansallisruokamme.

Ruis on meidän suomalaisten rakastama vilja, jota olemme viljelleet jo useamman vuosituhannen ajan. Yhtä pitkään on rukiista leivottu monenmuotoisia ja -makuisia ruisleipiä. Nyt viimein on aika nimetä rukiille virallinen mestarileipurinsa. Ruis on sen ansainnut.

Oletko se sinä?

Pyydämme sinua leipomaan oman ruisleipäsi ja kertomaan tarinasi leivän takana. Kutsumme kaikki jauhoista jauhavat, taikinajuurista taikovat ja leivästä lämpenevät kotileipurit Vuoden Kotileipuri 2018 – kilpailuun, jonka livenä järjestettävän loppukilpailun voittaja pääsee kehittämään yhdessä kanssamme seuraavaa koko Suomen ruisleipää.

Suomalainen ruis ja monenkirjava leipäkulttuurimme pysyy voimissaan myös tuleville sukupolville vain leipomalla ja syömällä suomalaista ruisleipää. Upota siis kätesi taikinaan ja osallistu kilpailuun.

Pienen leipomon sydän, suuren leipomon vastuu.