Vegan burger

Tästä ei taatusti jää nälkä! Mehevän muhkean vegaaniburgerin kruunaavat avokado, hummus sekä valkosipulinen soijajogurttikastike. Kun grillaat pihvin ohella kevyesti myös hampurilaissämpylät, saat leipään mukavaa rapeutta.

Ainesosat

1 kpl Vaasan Hampurilaissämpylä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunan mehua
½ tl suolaa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 kpl vegaaninen kasvispihvi (esim. Anamma Vegoburgare)
2 rkl hummusta
1 kpl lehti- tai mustakaalin lehti
ripaus suolaa
½ avokado viipaloituna
½ tomaatti viipaloituna
ituja

Ohje:

Tee ensin kastike. Sekoita keskenään hienonnettu valkosipuli, sitruunan mehu, suola ja soijajogurtti. Silppua lehtikaali ja hiero silppuun hieman suolaa, jotta se pehmenee. Grillaa hampurilaissämpylät ja paista pihvit kuumiksi. Levitä pohjasämpylälle reilusti hummusta. Asettele hummuksen päälle pihvi, lehtikaalisilppu, avokado, tomaatti ja ituja. Lorauta päälle jogurttikastiketta ja paina kansi päälle.