Ainesosat

7–8 kpl Vaasanin Ruispalat Ohut Herkku -puolikasta
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 kpl keltasipuli
1-2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1-2 tl savupaprikajauhetta
noin 2 tl jeeraa eli juustojuminaa jauhettuna
1 tl korianteria jauhettuna
1/2 tl mustapippuria myllystä
3 rkl tomaattipyrettä
3 rkl vettä
150 g ranskankermaa
75–100 g cheddarjuustoa raastettuna
Päälle
2 kpl avokadoa
reilusti kirsikkatomaatteja
reilusti tuoretta korianteria ja/tai lehtipersiljaa
(rapeaa salaattia ja maissinjyviä)

Ohje:

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota paistinpannulla öljyssä sipulisilput keskilämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää jauheliha. Paista liki kypsäksi ja mausta suolalla, savupaprikalla, jeeralla, korianterilla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyre sekä vesi, jotta pyre sekoittuu jauhelihaan paremmin. Sekoita ja anna porista vielä muutama minuutti.

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauunissa riittää 180 astetta). Laita 7–8 ruispalaa vieretysten haluamaasi muotoon. Voit tarvittaessa leikata leipiä pitkittäin tai poikittain puoliksi. Levitä jauhelihaseos leipien päälle. Sekoita ranskankermaan raastettu cheddarjuusto (mausta tarvittaessa pienellä määrällä suolaa). Levitä seos jauhelihan päälle. Paista noin 10 minuuttia eli kunnes juustokuorrute on saanut kauniin värin.

Jäähdytä hieman ja laita piirakan päälle viipaloidut avokadot, kirsikkatomaatteja sekäreilusti yrttejä. Nauti heti.

Kokit ja Potit –blogi Hannelen vinkki: Mikäli teen piirakan etukäteen, säilytä se jääkaapissa ja lämmitä noin 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Laita kasvikset piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.