Ainesosat

4 ANNOSTA
500 g perunoita
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 pieni purjo
2 rkl voita tai öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 l liha- tai kasvislientä
300 g siskonmakkaroita
1 tl kurkumaa
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
NEKTARIINI-JUUSTOLEIVÄT
4 palaa Vaasan Taika Täysjyväkaura ohut paahtoa
4 rkl majoneesia
2 nektariinia
2 dl raastettua kermajuustoa

Ohje:

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakat.

Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti vedellä lehtiä raotellen ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja tomaattipyree. Kuullota 2–3 minuuttia. Lisää kattilaan liemi. Kiehauta.

Purista liemen joukkoon siskonmakkaroista pieniä nokareita. Mausta kurkumalla ja savupaprikajauheella ja halutessasi ripauksella chiliä.

Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeän kypsiltä.

Rapeat nektariini-juustoleivät:

Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä leipien päälle majoneesia.

Pese nektariinit, halkaise ja irrota kivet. Leikkaa nektariinit ohuiksi viipaleiksi. Levitä nektariiniviipaleet majoneesin päälle. Ripottele päälle raastettua kermajuustoa.

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on kauniin kullanruskea ja leipisen reunat hieman ruskistuneet.