Ranskalainen sipulikeitto

Suloisen simppeliä, hillittömän herkullista. Ranskalainen klassikko toimii lounaalla, illallisella, alkupalana tai vaikka keskellä yötä.

Ainesosat

4 viipaletta Vaasa Taika Vaaleaa täysjyvää
4 rkl Crème Bonjour Italialaiset yrtit -tuorejuustoa
5 (n. 800 g) isohkoa keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 l liha- tai kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria myllystä
4 rkl maukasta juustoraastetta, esim. Comtè tai keskivahva gouda

Ohje:

Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä noin 15 minuuttia. Kääntele sipuleita haudutuksen aikana ja kuullota ne kauniin keltaisiksi. Lisää joukkoon lihaliemi. Mausta timjamilla, sokerilla ja pippurilla. Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kytke päälle grillivastus. Levitä tuorejuusto leiville. Ripottele päälle juustoa. Gratinoi leipiä uunin ylätasolla, kunnes juusto lämpenee. Leikkaa leivät tikkumaisiksi paloiksi. Annostele keitto tarjoilulautasille. Nosta päälle leivät.

vaasan brand logo

Vaasan Taika on herkullinen tuoteperhe heille, jotka osaavat nauttia elämän pienistäkin hetkistä.

Lumoudu jyvän taiasta