Ainesosat

4 kpl Vaasan Hampurilaissämpylöitä
nyhtö­­kalkkunaa
appelsiinin­­makuista teryaki­­kastiketta
porkkana­­raastetta tuoreella inki­­väärillä
Appelsiinin­makuinen Teryakikastike
2 dl teryaki­kastiketta
1 kpl appelsiinia
1 kpl chilipalko
2 tl suolaa
Porkkanaraaste tuoreella inki­väärillä
2 kpl porkka­noita
1 kpl punainen­chilipalko
1 rkl omena­siideri­etikkaa
2 tl raastettua ­tuoretta ­inkivääriä
2 tl sitruuna­mehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja ­pippuria

Ohje:

Keitä Teryakikastike hienoksi raastetun pestyn appelsiininkuoren kanssa ja lisää hieman appelsiinin mehua. Mausta suolalla ja lisää hienonnettua chiliä oman maun mukaan. Muista, että kastike tulisi tehdä valmiiksi n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Paahda Vaasan Hampurilaissämpylät. Rakenna hampurilaiset ja tarjoile ne porkkanaraasteen kanssa.

Porkkanaraaste:
Kuori ja raasta porkkanat joko juustohöylällä tai raastinraudalla. Hienonna chili, raasta inkivääri ja sekoita ne öljyn, sitruunamehun ja omenasiiderietikan kanssa. Pirskottele kastike porkkanoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.