Ainesosat

4 viipaletta Vaasan Piimälimppua
1-2 rkl pehmeään margariinia tai voita
150-200 g lämminsavulohta
Perunasalaatti:
500 g uusia perunoita
½ omena
1 lehtisellerin varsi
3 kevätsipulinvartta
2 rkl pieniä kapriksia
1 dl kermaviiliä
2-3 rkl majoneesia
1 rkl omena- tai sherryviinietikkaa
ripaus sokeria
maun mukaan rouhittua merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje:

  • Valmista perunasalaatti. Leikkaa keitetyt perunat, kuoritut omenat, huuhdotut lehtisellerinvarsi ja kevätsipulit pieniksi.
  • Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka ja sokeri keskenään. Yhdistä kaikki ainekset.
  • Voitele leipäviipaleet. Jaa päälle perunasalaattia ja sen päälle savulohipaloja. Nauti heti.