Ainesosat

4 kpl Vaasan Hampurilaissämpylöitä
4 kpl lohifilettä
Sinappi­­­tsatsiki
1 dl kreikkalaista ­jugurttia
1 dl raastettua ja ­kuivaksi puris­tettua kurkkua
2 kpl hienoksi silputtua tai puristettua valkosipulinkynttä
1 ½ rkl ranskalaista sinappia
suolaa
Leipätikut
noin 200g leipää esim. ylijääneitä hot dog- tai hampurilais­sämpylöitä
3 rkl kylmäpuristettua öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje:

Kuori ja raasta kurkku, mausta suolalla ja anna seistä 5 minuuttia. Purista kurkku kuivaksi tai valuta siivilän avulla. Sekoita joukkoon valkosipuli, jugurtti ja sinappi. Mausta suolalla.

Leipätikut teet näin:
Leikkaa leivät tikuiksi, sekoita öljy ja hunaja ja mausta esim. suolalla, valkosipulilla ja kuivatuilla chili-hiutaleilla. Kaada seos leipätikkujen päälle ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile ennen ruokaa, ruuan kanssa tai napostele sellaisenaan herkullisen dipin kera.