Ainesosat

4 ANNOSTA
200 g lehtikaalia
1 l kevytmaitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl raastettua muskottipähkinää
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
4 rkl vettä
UPPOMUNALEIVÄT
4 viipaletta Vaasanin Iso-vehnäpaahtoleipää
4 tl voita
100 g fetajuustoa
muutamia basilikanlehtiä
4 kananmunaa
2 l vettä
2 rkl etikkaa
1 tl suolaa

Ohje:

Huuhtele lehtikaali ja leikkaa suikaleiksi. Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon lehtikaalisuikaleet, suola, sokeri ja muskottipähkinä. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10 minuuttia.

Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada keitto takaisin kattilaan. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Sekoita maissitärkkelysjauhot ja vesi keskenään ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoitellen keiton joukkoon. Kiehauta keitto.

Uppomunaleivät:

Valmista ensin uppomunat: Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi. Lisää etikka ja suola. Etikka auttaa pitämään kananmunan rakenteen kokonaisena. Kypsennä yhdellä kertaa kaksi kananmunaa. Riko munat omiin pieniin kuppeihinsa niin, että keltuaiset pysyvät koossa. Sekoita vettä kauhan varrella niin, että vesi pyörii kattilassa. Valuta yksi kananmuna kerrallaan kauhaan ja kumoa varovasti veteen. Kypsennä 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla lautaselle.

Paahda paahtoleipäviipaleet leivänpaahtimessa rapeiksi. Voitele voilla. Murustele pinnalle fetajuustoa. Nosta fetajuuston päälle uppomuna. Koristele basilkanlehdillä.