Kreikkalainen Härkis-piirakka

Nopea iltapala­piirakka syntyy Ruispaloista ja sopii perheen kasvis­syöjillekin. Tähän reseptiin kelpaavat myös parasta ennen -päiväyksensä jo nähneet Ruispalat.

Ainesosat

1 piirakkavuoallinen
4 kpl Ruispaloja
1 mozzarellapallo
1/2 pakettia Härkistä
100 g kirsikkatomaatteja
1/2 dl mustia oliiveja
100 g fetajuustoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

Ohje:

Levitä ruispalat piirakkavuoan pohjalle ja leikkaa pari leipää pitkittäin kolmeen osaan, joista saat piirakalle reunat.

Revi mozzarellapallo palasiksi ja levitä pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit ja levitä ne sekä Härkis ja fetajuusto piirakalle.

Vispaa sekaisin kerma ja munat, mausta seos suolalla ja mustapippurilla ja kaada se sitten piirakkavuokaan.

Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paistunut ja täyte hyytynyt. Ripottele valmiin piirakan päälle tuoretta basilikaa. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.