Ainesosat

6 kpl Vaasan Ruispalat Ohut Herkku
3 dl herneitä
3 rkl ranskankermaa
1,5 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
herneenversoja

Ohje:

Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Jauha tehosekoittimessa herneet, ranskankerma, piparjuuritahna, oliiviöljy ja mausteet tasaiseksi soseeksi. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Sipaise leiville ensin hernesosetta. Murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele herneenversoilla.

Puolittamalla leivät saat niistä kivoja pieniä suupaloja. Kokeile myös Hella & Houkutus -blogin Monan herkullisia päärynä-sinihomeruisleipiä