Oletko sinä Junior-Voileipämestari 2019?

Osaatko sinä tehdä kaikkein herkullisimman ja hauskimman voileivän? Ota kuva rakentamastasi herkkuleivästä ja lataa se tänne. Herkkusuinen raatimme valitsee kahdeksan junioria finaaliin, jossa selviää, kuka on Junior-Voileipämestari 2019! Palkintona koko perheen risteilylahjakortti. Kilpailuaika 1.7.–15.8.

Finaali lauantaina 14.9. Helsingin Marttojen tiloissa, Lapinlahdenkatu 3 A

Ja muista, että vaikket voittaisikaan, on sinun leipäsi kuitenkin se kaikkein herkullisin juuri sinulle!

  • Osallistu kilpailuun

    Sitten ei muuta kuin herkkuleipää rakentamaan. Ja muista, että vaikka et voittaisikaan, niin sinun leipäsi on kuitenkin se kaikkein herkullisin sinulle!

    Katso kilpailun säännöt.  • Accepted file types: jpg, jpeg, png.

Lasten välipaloilla on merkitystä

Terveellinen välipala on kuitenkin helpommin sanottu kuin syöty. Lapset kun tuppaavat olemaan kranttuja sen suhteen mistä pitävät – ja erityisesti mistä eivät pidä. Samaisesta syystä lapset ja nuoret saavatkin ruokavaliostaan liikaa sokeria ja liian vähän kuituja*. Ja siksi päätimme kääriä hihamme ja ryhdyimme leipomaan. Laitamme jauhot suuhun niille, jotka sanovat, että terveys ja herkullisuus eivät voi kulkea käsi kädessä.

Mietitkö, mitä lapsesi syö?

Anna leipoi Suomen parhaan ruisleivän!

Anna Häkämies, Helsinki

Annan mielestä se on herkullisinta myös siksi, ettei raskinsiemeneen liity ikiaikaista tarinaa, vaan se on moderni 2000-luvun tapaus. Viljatiedettä ja -teknologiaa yliopistossa opiskellut Anna tuumii, että tämän maukkaan ruisleivän voi vain tunkea ahnaasti suuhun, sellaisenaan.

"Minun ruisleipäni on Suomen herkullisinta, koska sen kuori on kova ja maku hiton hapan, kuten Etelä-Karjalassa kuuluu sanoa.” - Anna